Црквени хор “Бранислав Нушић” обележиће 20 година рада

Концерт ће бити одржан у биоскопској Сали Дома културе у Звечану. Пре концерта, у фоајеу Дома културе од 18 часова биће отворена изложба слика односно ретроспектива, како је хор изгледао некада и како изгледа данас.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић, архијерејски намесник косовскомитровачки, на конференцији за новинаре истакао је значај једног оваквог јубилеја и пожелео им да трају још много година.

“Све што раде, раде из љубави према Богу, из љубави према својој цркви и заиста могу јавно да их похвалим да можда у српској цркви нема свештеника који служи 52 недеље у току године, а они су стално у храму. Можда немају финансијску, али увек имају моралну помоћ свих нас свештеника и што је јако битно да тај хор увек ради са благословом цркве”, казао је Арсовић.

Диригент црквеног хора Петар Ракић нагласио је да се упркос тешким условима сваке године број чланова хора повећавао што је, како је рекао и најбитније. Од почетних петнаестак црквени хор сада броји око 60 чланова из чак 4 генерације.

Један од чланова хора, истовремено најчешће задужен за организационе и техничке детаље свих наступа Миодраг Радовић рекао је да су сви у хору поносни на своје трајање, рад и успехе.

“Ми се трудимо у најбољој могућој мери да презентујемо прво наше духовно богатство и световно богатство. Ми једноставно носимо корене са нама, представљамо их другим људима и другим културама и наше награде нам кажу да то радимо на прави начин”, казао је Радовић.

Милица Добрић је у хору већ 5 година. Каже да долазак на пробе и чести наступи никада нису представљали проблем, јер је то нешто што воли да ради.

“Драго ми је што сам део обележавања овако значајног догађаја, јер ће остати запамћен не само у историји хоира већ и у историји града а можда и шире”, казала је Милица. 

Хор “Бранислав Нушић” је потврду доброг успеха и квалитетног рада добио и 27. јануара када им је владика рашко призренски Теодосије уручио захвалницу.